DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18419500,35%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

260 okunma

FIRTINA!

ABONE OL
2 Haziran 2024 14:21
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemşin, Rize iline bağlı şirin bir ilçe.

Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşan Fırtına Deresi kıvrım kıvrım buradan da geçiyor…

Geçen hafta bir dostum doğa harikası bu güzel yöreye ilişkin 3 dakikalık bir görüntü iletti…

Hemşinli saçlarına ak düşmüş bir vatandaş derenin adını verdiği Fırtına Vadisi’ne bir şahin gibi tepeden bakıyor…

İçinde fırtınalar kopuyor…

Nasıl mı?

İşte:

**

“Aslında söze gerek yok. Burada konuşmak şu dereye baktığın zaman, şu vadiye baktığın zaman, şu derenin sesini dinlediğin zaman nafile olur.

Şu gürül gürül akan suyunu binde 4 elektrik için yok etmeye çalıştılar. Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz. Onun için korku içerisindeyiz.

Şu suyu kesecekse, şu suyun önüne engel koyacaksa, Fırtına’nın özgür akmasını ve Mustafa’nın özgürce uyumasını eğer engelleyecekse ben ve benim gibi düşünen bu ülkede herkes karşı gelmek mecburiyetinde. Neden?

Binde 4 elektrik için buraların hepsini yok mu edelim? Ne istiyorsunuz? Peki ne yaşayacak burada?

Şu dereye bakın. Allah aşkına şu vadiye bakın. Şu Zilkale’ye bakın. Şu vadideki çiçeğin rengine bakın. Şu vadide yaşayan ağaca bakın. Şu vadide yaşayan çakala bakın.  Şu vadide yaşayan geyiğe bakın. Şu vadide yaşayan ceylana bakın. Şu vadide yaşayan yılana bakın. Sineğe bakın. Bakın, bakın, bakın, bakın. Allah aşkına bakın. Ama onların yaşaması için ne gerekiyorsa onları da yapın.

Karla çiçek baş başa. Bu bitki örtüsünün içerisinde nelerin yaşadığını, neler var olduğunu  acaba burada bir ayının yaşadığını kimse biliyor mu? Hem ayının, hem de benim burada yaşayabileceğimizi sağlayacak ortam bulabilmeliyiz.

Sadece Ankara’da oturup masaların başında Hemşin idare edilmez. Hemşin’i Hemşin’de idare edeceksiniz.  Hemşin’i Hemşin’de göreceksiniz. Fırtına Vadisi’ni Fırtına Vadisi’nde göreceksiniz.

Şu vadide yaşayan insanlara yaşama hakkı tanıyalım. Ama şu dereyi yok etmeye kalkarsanız elbette ki bu derede yıllarca balık tutmuşum, bu derede yaşamışım, bu derede yüzmüşüm. Kimmişim?

Her şeyim bu dere ya. Bu vadi benim her şeyim. Benim de yaşama hakkım var.  Ben nerede istiyorsam orada yaşayacağım. Nerde istiyorum? Fırtına Vadisi’nde.

Kardeşim şu dere ile benim lisanımız aynıdır. Şu vadiyle benim lisanımız aynıdır. Şu ağaçlarla ben aynı şeyi konuşuyoruz. Şu çiçeklerle ben aynı şeyi konuşuyoruz. Şu toprakla ben aynı şeyi konuşuyorum. Yarın üzerime dolacak bu toprakla aynı şeyi konuşuyorum.

Eğer ben bu topraklar için mücadele vermezsem , bu vadi için mücadele vermezsem peki kimler verecek?  Kim gelecek de benim bu vadide yapılan haksızlıklara karşı gelecek. Kimler?”

**

Sanırım adı Mustafa…

O’nu izledikçe duygulandım…

Aklımda ister istemez bir rüzgar gülü kadar elektrik üretemeyecek tesisin kondurulduğu, yap-boz tahtasına dönen, milyonlarca paranın gömüldüğü Meriç…

İçimde fırtına!

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ