
Olgay GÜLER
Edirne Valisi Yunus Sezer, organize sanayi bölgelerinin (OSB) meslek liseleriyle entegre edilerek, öğrencilerin bölgedeki sektörlere göre tercih yapıp, burslu olarak okutulacaklarını söyledi.
Edirne Valisi Yunus Sezer, bir süre önce göreve başlayan Keşan Kaymakamı Aziz Mercan’ı makamında ziyaret ederek, kurulması planlanan OSB’ye ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi yetkililerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, OSB’de yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Sezer, Çinli bir yatırımcı firmanın yetkilisiyle de görüşme yaptı.

Sezer, konuşmasında, OSB’lerin sadece üretim alanları değil, aynı zamanda eğitimi destekleyen merkezler haline geleceğini kaydetti. Sezer, “OSB’leri meslek liselerimizle entegre edeceğiz. Öğrencilerimiz buradaki sektörlere göre tercih yapacak. İlgili alanlarda yeni bölümler açılacak, öğrenciler burslu olarak okutulacak” diyerek, ilk uygulamanın Süloğlu OSB’de başladığını söyledi.

Bölümlerin yeniden yapılandırılacağını ifade eden Sezer, “Süloğlu ve Lalapaşa’daki meslek liselerini OSB’ye entegre ettik. Bölümleri yeniden yapılandırıyoruz. Öğrencilerimiz burslu olarak eğitim görecek, mezun olduklarında da iş garantisiyle firmalarda istihdam edilecekler. Bu modeli Keşan, İpsala ve Uzunköprü’de de hayata geçireceğiz” dedi.

Vali Sezer ve beraberindekiler, toplantının ardından Keşan’da yapımı devam eden İnönü İlkokulu, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, diş hastanesi ve fen lisesi inşaatlarında incelemede bulundu.