DOLAR 34,2295 0.06%
EURO 37,8946 0.31%
ALTIN 2.913,77-0,53
BIST 9.216,10-1,44%
BITCOIN 2091138-4,04%
Edirne
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

29 okunma

Kuyumcu dolandırıcıları yakalandı!

Edirne'de çok sayıda kuyumcuyu, düşük ayarlı altınla dolandıran biri kadın 2 şüpheli, polis tarafından suçüstü yakalandı… Üzerlerinde suçtan elde edildiği belirlenen 315 bin lirayla yakalanan şüpheliler C.K. ve E.E. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi…

ABONE OL
2 Ekim 2024 13:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de çok sayıda kuyumcuyu, düşük ayarlı altınla dolandıran biri kadın 2 şüpheli, polis tarafından suçüstü yakalandı.
İstanbul’dan Edirne’ye gelen C.K. ve E.E. kent merkezi ve ilçelerde, düşük ayarlı altınları piyasa değeri yüksek gibi gösterip kuyumculara sattı. Bu şekilde dolandırılan kuyumcular, durumu fark etmelerinin üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Konuyla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, C.K. ve E.E.’yi suçüstü yakaladı. Şüphelilerin yapılan aramalarında üzerlerinde 3 altın bilezik ve suçtan elde edildiği belirlenen 315 bin lira para ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Sultan 1’inci Murat Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilip, Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.


’40 YILLIK KUYUMCUYUM, BEN DE ANLAYAMADIM’
Kent merkezindeki Saraçlar Caddesi’nde kuyumculuk yapan, kendisi de dolandırılan esnaf Rahmi Cömert, “Ben burada 40 yıllık kuyumculuk yapıyorum. Ne yazık ki biz de durumu anlayamadık. Gerçeğinden ayırt etmek oldukça zor. Parasını verip gönderdik. Sonrasında kuyumcular olarak aramızdaki WhatsApp grubunda yapılan yazışmaları ve şüphelilerin eşgalini görünce ben de tanıdım ve hemen polise haber verdim. Herkes çok dikkatli olmalı çünkü anlaşılması çok zor” şeklinde konuştu.
DOLANDIRMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan şüphelilerin kentte bir kuyumcuya girip dolandırdığı anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, C.K.’nın işyerine girip elindeki altını vermesinin ardından bir süre beklediği, ardından parasını aldıktan sonra dükkandan ayrıldığı görülüyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ