DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

243 okunma

‘İnsan yüzlü örümcek’ okulun maskotu oldu!

Edirne'de, ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Eylül Ece Sönmez'in (9) ailesiyle gittiği köyde bulduğu, halk arasında 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen 'Thomisus Onustus' cinsi örümcek, okulun maskotu oldu… Örümceği, yakaladığı sineklerle beslediğini ve hiç korkmadığını söyleyen Sönmez, "Örümceği arkadaşlarıma da gösterdim, kimisi korktu kimisi çok sevdi. Onu yakaladığımız sineklerle besliyoruz. Açıkçası hiç korkmuyorum çünkü araştırmamda zehrinin insanlarda ve büyük hayvanlarda etkisiz olduğunu okudum" dedi…

ABONE OL
3 Haziran 2024 17:11
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de, ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Eylül Ece Sönmez’in (9) ailesiyle gittiği köyde bulduğu, halk arasında ‘insan yüzlü örümcek’ olarak bilinen ‘Thomisus Onustus’ cinsi örümcek, okulun maskotu oldu.
Kentte bir özel okulun üçüncü sınıfında okuyan Eylül Ece Sönmez, ailesiyle birlikte babaannesinin kaldığı Havsa’ya bağlı Köseömer Köyü’nde, farklı bir örümcek türüyle karşılaştı. Örümceği korumaya alan Sönmez, ailesiyle birlikte okulda öğretmenlerine götürdü. Sönmez’in, öğretmenleriyle birlikte yaptığı araştırmada, örümceğin kamuoyunda ‘insan yüzlü örümcek’ olarak bilinen ve bölgede nadir görülen ‘Thomisus Onustus’ cinsi örümcek olduğu tespit edildi. Sönmez ve arkadaşları, çok sevdikleri örümceği okulda hem besleyip, hem de bakmaya başladı.


‘HİÇ KORKMUYORUM, ONU SİNEKLE BESLİYORUM’
Örümceği ilk gördüğünde çok şaşırdığını söyleyen Sönmez, “Örümceği bulduğumda çok şaşırdım. Köseömer Köyü’nde babaannemlere gittik. Annemle birlikte onlara yardım ederken çamaşır telinin üzerinde bu örümceği bulduk. Sonra hemen gidip araştırdık ve insan yüzlü örümcek olduğunu gördük. Nadir bulunduğu söylendi. Örümceği arkadaşlarıma da gösterdim, kimisi korktu kimisi çok sevdi. Böyle bir örümceği ilk defa görüyorum, o nedenle de bu kadar araştırdım zaten. Onu yakaladığımız sineklerle besliyoruz. Kabının içine koyuyorum ve o da yiyor. Açıkçası hiç korkmuyorum çünkü araştırmamda zehrinin insanlarda ve büyük hayvanlarda etkisiz olduğunu okudum” dedi.


‘ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK HEYECANLANDILAR’
Sönmez’in öğretmeni Şirin Çoğal da, öğrencilerin örümceği gördüğünce çok heyecanlan-dıklarını belirterek, “Öğrencimiz bulduğu bu örümceği arkadaşlarına gösterdi, çok heyecanlandılar. Ben de daha önce böyle bir örümcek görmemiştim. Çocuklarımız da bayağı heyecanlandı. Çeşidini araştırdık, öğrencilerimize nerede yaşadığını anlattık. Öğrencilerimiz de büyük heyecan duydular” diye konuştu.

Okulun müdürü Hüseyin Ege de, okulda yaparak, yaşayarak öğrenen, çevre bilincini gelişmiş, doğayla iç içe bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Müdür Ege, “Öğrencilerin çevreyle olan bağlarını kuvvetlendirmek adına böyle bir kulüp çalışması başlattık okulumuzda. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle doğaya çıkarak, doğada çalışmalar yaparak öğrencilerimiz bilgilerini kalıcı hale getiriyorlar. Amacımız öğrencilerimizin burada, çevreyi ve hayvanları sevmeleri ve bilinçli nesiller yetiştirmek” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ