Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde kütüphane ve uygulama eczanesinin açılışı yapıldı. Ahmet Yavuz, bağışladığı 5 bin seçkin eserle kütüphanenin kurulmasına katkı sağlarken, Selçuk Ecza Deposu uygulama eczanesinin kuruluşuna destek verdi.
Trakya Üniversitesi’nin tanıtım sunumu ile başlayan programda, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Eczacılık Fakültesi’ni tanıtan bir konuşma yaptı. Şeren, eğitim ve araştırma faaliyetlerini uluslararası düzeyde yürüten, hasta ve toplum merkezli eğitime önem veren, disiplinlerarası çalışmalarla bilimsel veriyi hizmete dönüştüren, sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen, yenilikçi ve öncü bir fakülte olma yolundan sapmadan yürüdüklerini ifade etti. Fakültenin insan kaynakları ve eğitim birimleri hakkında bilgi aktaran Şeren, açılışı gerçekleştirilecek toplum eczanesinde öğrencilerin uygulama pratiklerini gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.
Şeren, “5 binden fazla seçkin eseri bağışlayarak kütüphanemizin kurulmasına katkı sağlayan Ahmet Yavuz’a ve uygulama eczanesinin kuruluşuna destek veren Selçuk Ecza Bölge Müdürü Fikret Gezicioğlu’na çok teşekkür ederim.” dedi.
Yeni birimlerin açılışında görev alan Eczacılık Fakültesi akademisyenleri Arş. Gör. Dr. Hakan Nazlı, Arş. Gör. Dr. Gökben Şahin, Arş. Gör. Dilhe Nur Çim, Arş. Gör. Hilal Sancar, Arş. Gör. Alparslan Semih Salan, Arş. Gör. Nazlı Mayda ve Bilgisayar İşletmeni Meltem Burçin Karaçivi’ye plaket takdim etti. Ayrıca Fakülte kütüphanesinde gönüllü olarak çalışan, kitapların tasnifini yapan öğrenciler İnanç Özdemir, Günseli Albayrak, Rumeysa Esen, Altuğ Hastepe, Dicle Şara Öztürk, Yaren Çelik, Sude Tilkioğlu, Tuluyhan Buğra Akın, Fatma Karabaş, Kübra Onuk, Aslı İrem Gül ve Emine Bakırcı’ya teşekkür belgesi verdi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Eczacılık Fakültesi’nin eğitim programı ve hedefleri doğrultusunda öğrencilerini hasta ve toplum merkezli bir anlayışıyla yetiştirdiğini ifade ederek, “Buradan mezun olacak genç eczacılar, eczacının hasta tedavisindeki öneminin farkında olarak, ülkemizin ilaç politikalarını geliştirebilecek, topluma faydalı, etik kurallara saygılı ve bilimin ışığından ayrılmayan, uygulamayı en iyi şekilde bilen eczacılar olarak topluma hizmet sunacaklardır. Bugün öğrencilerimizin eğitimi için büyük öneme sahip olan iki birimin açılışını yapmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Eczacılık Fakültesi Üniversitemizin en güzel binalarından biri. Fakültemiz 6 yıldır mezun veriyor. Bugün bu güzel binamızı, öğrencilerin yetişmesinde faydalı olacak kütüphane ve uygulama eczanesi ile süslemiş olduk. Birbirinden değerli eserleri kütüphanemize bağışlayan Ahmet Yavuz’a ve uygulama eczanesinin kuruluşuna verdikleri destekten dolayı Selçuk Ecza Deposuna teşekkür ederim.” dedi.
Program, uygulama eczanesi ve kütüphane açılışının gerçekleştirilmesinin ardından son buldu.